Logo
Bursa Yazılım - Web Tasarım, Yazılım, Mobil Uygulama

Reklamcılığın Altın Kural...

Reklamcılığın Altın Kural... resimleri

Bir ürünü en iyi ve etkili şekilde pazarlamaya çalışan reklamcıların da dikkat etmesi gereken bazı önemli kriterler var.

Reklamları sokağa çıkıp başımızı her çevirdiğimizde, ya da evde televizyon izlerken neredeyse her kanal geçişimizde veya bilgisayar başına oturduğumuzda sıklıkla görüyoruz. Bir ürünü en iyi ve etkili şekilde pazarlamaya çalışan reklamcıların da dikkat etmesi gereken bazı önemli kriterler var.
Reklamcılığın altın kuralları uzun listeler halinde sıralanabilir biz sizler için en önemlilerini derledik.

Hedef Tüketici Olmalıdır
Pazarlanmak istenen ürünün hangi kitlenin istek ve ihtiyaçlarını karşılayacağı belirlenmelidir. Hedef kitlenin ürünü merak ederek alması sağlanmalıdır.

Reklamın Duygulara Yönelik Olması Gerekir
 İzleyici reklamdan duygusal olarak etkilenmeli, ürüne ilgi duymalıdır. Ürünün özelliklerinin hızlı bir şekilde sıralanmasından ziyade, duygulara hitap etmesi gerekir.

İnternet Reklamcılığına Önem Verilmeli
Gelişen teknoloji ile kitlelere ulaşmak artık çok daha kolay hale geldi. Aynı miktarla internete reklam verebilirsiniz, bu sayede ürünün tanıtımı daha çok kişi tarafından izlenecektir.

Orijinal Olmalıdır
Rakiplerin önüne geçmek ve fark yaratmak ancak orijinal olmayla sağlanabilir. Kimsenin aklına gelmeyen fikirler her zaman daha çok dikkat çekecek ve uzun yıllar etki sağlayacaktır. Daha önce kullanılan reklam fikirlerinden uzak durulması gerekir.


Share: